Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku o nastavku projekta izgradnje vangradske dionice Glavne gradske magistrale, čime će se konačno završiti dugogodišnje čekanje na realizaciju ovog važnog projekta.

Izgradnja vangradske dionice Glavne gradske magistrale u Zenici, koja će povezati gradsku dionicu sa autoputom A1, trebala bi započeti već u martu. Prethodno su bila raspisana dva tendera za realizaciju projekta, ali su radovi bili odgođeni zbog neriješenih imovinsko-pravnih pitanja i nedostatka građevinske dozvole. Vlada ZDK, u saradnji s nadležnim ministarstvom, sada je precizirala korake i osigurala sredstva od preko milion KM za prvi dio radova.

Ministar prometa Zeničko-dobojskog kantona, Adnan Šabani, potvrdio je da je plan utroška sredstava, posebno za nove puteve, uključujući i vangradsku dionicu GGM-a, usvojen na nedavnoj sjednici Vlade ZDK, prenosi Klix.

Na pitanje o mogućim problemima koje bi javna preduzeća mogla izazvati zamjenom svojih cijevi i usporavanjem projekta, Šabani je istaknuo da će svi raditi istovremeno, izvan područja ceste, te da neće ovisiti jedni o drugima.

Podijeli
Exit mobile version