Uzbudljiva utakmica sinoć između Denver Nuggetsa i Portland Trail Blazerse završila je pobjedom Nuggetsa rezultatom 112:103. Međutim, ono što je posebno obilježilo ovaj meč je izvanredna igra srpskog centra Nikole Jokića, koji je nekoliko puta tokom utakmice nadmudrio protivničkog centra Deandrea Aytona.

Jokić je prvi put oduševio navijače izvodeći genijalnu fintu na ivici trice. Kada je Ayton podigao lijevu ruku i okrenuo se prema košu, misleći da će Jokić izvesti šut, srpski centar ga je zaobišao i postigao poene uz prekršaj. Američki komentator je uzbuđeno povikao: “Ovo je finta stoljeća!”, što je samo potvrdilo koliko je Jokićev potez bio spektakularan.

Nakon toga, Jokić je nastavio dominirati i u trećoj četvrtini. Oduzeo je loptu Aytonu i sjurio se prema obruču Portlanda, zakucao i tako donio još jedne spektakularne poene. Američki komentator je u tom trenutku izjavio: “Air Serbia, spremna za polijetanje!”.

Ukupno, Jokić je ostvario 29 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Ayton također pružio sjajnu igru sa 27 poena, devet skokova i četiri asistencija. Ova pobjeda je samo dodatno potvrdila izvanrednu sezonu Denver Nuggetsa, trenutnog prvaka, koji se nalazi na omjeru od 35 pobjeda i 16 poraza.

Podijeli
Exit mobile version