Nemanja Bilbija, najbolji strijelac u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine, mogao bi napustiti Zrinjski pred kraj prelaznog roka, budući da je ruski klub Rostov izrazio interes za njegove usluge, saznaje MeridianSportBH, prenosi N1.

Bilbija već nekoliko sezona predvodi Zrinjski kao lider ekipe. Sa Plemićima je osvojio pet titula prvaka BiH, jedan Kup, te se plasirao u grupnu fazu Lige konferencija. Njegovi impresivni rezultati uključuju i postizanje najviše golova u historiji Premijer lige.

Iako ima 33 godine, Bilbija i dalje pruža fantastične igre. Na 18 utakmica u Premijer ligi ove sezone, postigao je 15 golova i upisao pet asistencija. Također je postigao jedan gol u grupnoj fazi Lige konferencija i četiri gola tokom kvalifikacija.

Interesovanje Rostova za ovog iskusnog napadača nije iznenađenje. Mnogi klubovi izvan Bosne i Hercegovine bili bi sretni da ga imaju u svom timu. Međutim, Zrinjski je do sada odbijao ponude za Bilbiju, ali sada je stigla najnovija iz Rusije.

Rostov se trenutno nalazi na desetom mjestu ruske Superlige. Ranije je Bilbija imao ponudu iz Saudijske Arabije, ali je odlučio ostati u Zrinjskom u dogovoru s upravom kluba

Podijeli
Exit mobile version