Općina Novi Grad već šestu godinu za redom provodi poticajnu mjeru sufinansiranja troškova poslovanja za početnike u biznisu. Načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić, nedavno je potpisao ugovore o sufinansiranju sa 15 novoregistrovanih početnika u biznisu, pružajući im podršku i podsticaj za razvoj njihovih poslovnih ideja.

Jedan od mladih obrtnika koji je potpisao ugovor je Anis Katica, koji se bavi kiropraktikom. Anis je odlučio iskoristiti dobijeni novac od Općine Novi Grad za kupovinu savremenih mašina koje će mu pomoći da unaprijedi kvalitet svog rada. Nakon uspješnog poslovanja u Njemačkoj, Anis se vratio u BiH kako bi nastavio svoju karijeru u Novom Gradu.

Anis je istakao da se bavi alternativnom i sportskom medicinom, sa specijalizacijom na kiropraktici, osteopatiji i fizioterapiji. Svoje znanje i iskustvo prenosi na pacijente u Novom Gradu s velikim entuzijazmom. Načelnik Efendić je naglasio da ukupni iznos sufinansiranja iznosi oko 7.200 KM u trajanju od dvije godine, koji se isplaćuje kvartalno, te da je ova podrška od velike pomoći za one koji se odluče na važan korak u poslovnom svijetu.

Osim podrške početnicima, načelnik Efendić ističe da Općina Novi Grad pruža podršku i onima koji već imaju posao, ali žele se posvetiti biznisu, te da se samostalno posvete razvoju vlastitog biznisa i možda u budućnosti otvore nova radna mjesta kroz svoju poslovnu aktivnost. Na taj način, Općina Novi Grad podržava razvoj preduzetništva i stvaranje novih poslovnih prilika u lokalnoj zajednici, prenosi Oslobođenje.

Podijeli
Exit mobile version