Nogometni klub Čelik i igrač Eldar Sivac su danas stavili tačku na višesedmičnu sagu oko Sivčevog odlaska na probu u Željezničar bez dozvole kluba. Sivac se vratio u Čelik i putem zvanične klupske Facebook stranice uputio izvinjenje navijačima zbog svog ponašanja, ističući da je neiskustvo i želja za napredovanjem dovela do nesporazuma.

Nakon toga, NK Čelik je objavio zvanično saopćenje na klupskoj stranici, u kojem su istakli da su postigli dogovor s igračem oko daljnjeg nastupanja za klub. Prema dogovoru, Sivac je prihvatio sljedeće uslove: novčana kazna u iznosu od gotovo dvije mjesečne plate, suspenzija u odigravanju pripremnih utakmica do postizanja konačnog dogovora, javno izvinjenje i smanjenje novčane naknade na trećinu dosadašnjih primanja do kraja ugovora.

Klub je istakao da smatra navedene sankcije primjerenim za postupak koji je igrač napravio te da su poruka svim budućim generacijama igrača da je klub iznad svakog pojedinca. Želeći zaključiti ovu priču, iz NK Čelika su poručili da se okreću novim izazovima usmjerenim ka finansijskim, organizacijskim i sportskim uspjesima kluba.

Podijeli
Exit mobile version