Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na zeničkom Bilinom polju igra polufinale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Protivnik je Ukrajina, selekcija s mnogo jačim rejtingom i skupljim igračkim kadrom. No, prednost Zmajeva svakako može biti domaći teren.

“Šansa je tu. Nismo imali dobre kvalifikacije. Ako ćemo gledati po tome, možemo reći da su Ukrajinci favoriti. Međutim, ovo su potpuno drugačije utakmice od kvalifikacijskih. Nema nikakvih favorita, šanse su 50-50. Na kraju, sve zavisi od nas, kakvi ćemo mi biti, na koncu koliko to i želimo”, izjavio je kapiten bh. nacionalnog tima Edin Džeko.

Za našu reprezentaciju ovo je čak peti baraž. U prethodna četiri Zmajevi nisu bili uspješni, možda je upravo ovo prilika da se razbije crna kob koja nas prati u doigravanjima za plasman na velika takmičenja.

Utakmica BiH – Ukrajina počinje u 20:45 sati. Glavni sudija je Nijemac Felix Zwayer.

Pobjednik večerašnjeg meča 26. marta će igrati protiv boljeg iz duela Izrael – Island za plasman na EP. Nadamo se da će to biti reprezentacija BiH i da će se ta odlučujuća utakmica igrati na Grbavici.

Podijeli
Exit mobile version