Gradsko vijeće Ljubuškog usvojilo je odluku o dodjeli jednokratne finansijske podrške maturantima Grada Ljubuškog za školsku godinu 2023./2024.

Svaki ljubuški maturant dobit će po 300 KM podrške, a troškove proslave maturalne večere također će “pokriti” Grad i Zapadnohercegovački kanton.

Gradonačelnik Vedran Marković istaknuo je kontinuitet prakse od prošle godine, prema kojoj Grad Ljubuški izdvaja značajna finansijska sredstva, otprilike 80.000 KM, za podršku maturantima. Sredstva podrške će biti dodijeljene svim maturantima koji pohađaju škole na području Grada Ljubuškog, uključujući i učenike koji dolaze iz susjednih općina/gradova, kao i sve maturante koji imaju prebivalište na području Ljubuškog, a pohađaju škole u drugim sredinama.

Osim toga, grad će pokriti i troškove maturalne večere. Gradonačelnik je istaknuo da već četvrtu godinu zaredom Grad Ljubuški i Ministarstvo finansija Zapadnohercegovačkog kantona zajednički pokrivaju troškove maturalne večere.

Ova inicijativa Grada Ljubuškog predstavlja važnu podršku maturantima u završnoj fazi njihovog srednjoškolskog obrazovanja te doprinosi stvaranju pozitivnog i podržavajućeg okruženja za mlade u zajednici.

Podijeli
Exit mobile version