Nedavni snimak Erlinga Haalanda dok su fudbaleri Manchester Cityja igrali “ševe” na zagrijavanju postao je viralni hit na društvenim mrežama, izazivajući mnoštvo reakcija i komentara. Iako je poznato da norveški napadač nije poznat po svojoj tehničkoj potkovani, mnogi su ostali zapanjeni njegovim nezgrapnim potezima na snimku.

Bivši kapiten Manchester Uniteda, Roy Keane, nije štedio riječi u svojoj kritici, tvrdeći da je Haalandova igra na nivou igrača iz četvrte lige. “Veoma loše. Njegova ukupna igra je veoma slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, ali ukupno je to veoma loše. Njegova igra je na nivou igrača iz naše četvrte lige. Mora to popraviti kroz iduće godine i popravit će. Međutim, mora na tome što prije raditi” – izjavio je Keane.

Video Haalandovih poteza u “ševe” izazvao je burnu debatu na društvenim mrežama, a mnogi su podržali Keaneove stavove. Komentari poput “odličan golgeter, loš nogometaš”, “dodaje kao golman” i “Haaland je definicija zašto su Zlatna kopačka i Zlatna lopta dvije vrlo različite nagrade” preplavili su društvene mreže, prenosi Klix.ba.

Uprkos kritikama, Haaland je trenutno prvi strijelac engleske lige sa 18 pogodaka, unoseći nemjerljivu vrijednost svojoj ekipi. Ostaje za vidjeti kako će se mladi napadač nositi s pritiscima i kako će unaprijediti svoju igru u budućnosti.

Podijeli
Exit mobile version