U sali MSŠ “Nordbat 2” održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u tradicionalnom karateu, a domaćin i organizator ovog događaja bio je Karate klub Vareš uz pomoć TKA BiH.

Takmičenje je okupilo 12 klubova, a svečano je otvoreno od strane načelnika općine Vareš, Zdravka Maroševića. Takmičari različitih uzrasta takmičili su se u velikom broju disciplina.

Najuspješniji klub na današnjem takmičenju bio je karate klub iz Visokog, dok je domaćin takmičenja, Karate klub Vareš, zauzeo odlično drugo mjesto.

Među pojedinačnim rezultatima, treba istaknuti da je Elma Musa proglašena za najuspješniju kadetkinju. Ona je bila najbolja u tri discipline i ekipno, te je osvojila bronzu u borbama, što joj je donijelo pehar i titulu najuspješnije kadetkinje.

Foto: Vareški vijestnik

Šejma Zubača također je bila sjajna i proglašena je najboljom mlađom kadetkinjom, dok je Ejna Mehmedović bila najuspješnija pionirka.

Trenerica Inela Kovačević, koja je možda najzaslužnija za uspješnu organizaciju turnira, također je nastupila u jednok disciplini u kojoj je osvojila bronzu.

Podijeli
Exit mobile version