U sklopu projekta rekonstrukcije saobraćajnica Braće Mulić i Bulevar Mimara Sinana, započeto je postavljanje prvog sloja asfalta na prvoj dionici ove cjeline, koja se proteže u dužini od 675 metara.

Ukupna dužina saobraćajnica koje će biti obnovljene iznosi 1,8 kilometara, a projekat se realizuje u fazama, s očekivanim završetkom postavljanja završnog sloja i završetkom radova na prvoj fazi u skorije vrijeme.

Obnova saobraćajnica Braće Mulić i Bulevara Mimara Sinana od velikog je značaja za sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Dnevno ovom ulicom prođe oko 14.500 vozila, uz više od 500 prolazaka vozila javnog prevoza.

Vrijednost cjelokupnog projekta procjenjuje se na oko 5 miliona KM, pri čemu Ministarstvo saobraćaja za ovaj projekat izdvaja 4,6 miliona KM, prema Okvirnom sporazumu potpisanom na tri godine.

Završetkom projekta očekuje se značajno unapređenje kvaliteta i udobnosti vožnje, s obzirom na trenutno vrlo loše stanje saobraćajnice.

Uz obnovljenu saobraćajnicu s četiri trake i obnovljene trotoare, duž čitave trase bit će izgrađena i biciklistička staza, prenosi Ilijaš Info.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izražava zahvalnost građanima na razumijevanju tokom izvođenja radova, te se nadaju da će završetak projekta doprinijeti poboljšanju infrastrukture i sigurnosti u saobraćaju u tom dijelu grada.

Podijeli
Exit mobile version