Večeras su na rasporedu dvije nove utakmice osmine finala Evropskog prvenstva, a u oba susreta se očekuje uzbudljiva igra mačke i miša.

Engleska i Slovačka će se sastati od 18:00 u Gelsenkirchenu. Engleski tim nije impresionirao u grupnoj fazi, ostvarivši samo jednu pobjedu uz postignuta dva gola. S druge strane, Slovačka je započela prvenstvo iznenađujućom pobjedom nad Belgijom (1:0) te kasnije osigurala prolazak u nokaut fazu remijem protiv Rumunjske (1:1). Uprkoa tome, Englezi su jasni favoriti u ovom susretu i očekuje se da će njihov prolazak u četvrtfinale biti rutinski, osim ako ne dođe do prvorazredne senzacije.

Slična situacija je i u drugom susretu večeri između Španije i Gruzije koji će se odigrati u 21:00 na stadionu u Kölnu. Španija je dominirala u grupnoj fazi sa maksimalnim učinkom od devet bodova i gol razlikom 5:0. S druge strane, Gruzija je već nadmašila očekivanja plasmanom u osminu finala, pa bi sve iznad toga, posebno u susretu sa Špancima, bilo pravo čudo…

Podsjećamo, u jučerašnjim susretima Švicarska je savladala Italiju, a Njemačka je bila bolja od Danske tako da su Švicarci i domaćini prvenstva, Nijemci, osigurali svoje mjesto u četvrtfinalu ovogodišnjeg EURA.

Podijeli
Exit mobile version