U sat vremena, na magistralnom putu M-17 kroz Zeničko-dobojski kanton, dogodile su se tri saobraćajne nesreće, koje su srećom prošle bez žrtava, potvrdio je dežurni službenik Operativnog centra Uprave policije MUP-a ZDK.

Prva nesreća, u kojoj su učestvovala dva putnička vozila, desila se u 10:05 sati u mjestu Matuzići, Općina Maglaj. Ukupno je pet osoba povrijeđeno.

“Lakše povrede zadobio je vozač Renaulta, dok vozač Touarega nije povrijeđen, ali su povrijeđeni članovi njegove porodice. Supruga i dvoje djece zadobili su lakše povrede, a jedno je dijete prevezeno u Opću bolnicu Tešanj. Saobraćaj je u zastoju i odvija se alternativnim putevima, ali očekujemo da će se uskoro ponovo uspostaviti saobraćaj na tom dijelu puta,” navodi dežurni službenik iz Operativnog centra UPMUP-a ZDK.

Druga nesreća, u kojoj su sudjelovala teretno vozilo Mercedes i putničko vozilo Hyundai, dogodila se u 11:00 sati također u Matuzićima, Općina Doboj Jug.

“Vozač Hyundaija zadobio je povrede i prebačen je u Opću bolnicu Tešanj. Zasad nemamo stepen povreda, a saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom,” kazao je dežurni iz Operativnog centra UPMUP-a ZDK.

Treća nesreća se desila u 11:09 sati u mjestu Ograjna kod Žepča. U sudaru su učestvovala vozila Dacia i Golf. Vozačica Golfa je zadobila povrede i prevezena je u bolnicu, ali je odbila medicinski tretman, pa su njene povrede klasificirane kao lakše. Obje vozačice su bile iz Sarajeva.

Podijeli
Exit mobile version