Nagrađivani glumci poput Michaela Douglasa, Helen Mirren, Mela Gibsona i Russella Crowea, koji su osvojili Oskara, iznenada su se našli među nominiranima za nagradu koju niko ne želi – Zlatne maline.

Dodjela Zlatnih malina, 44. po redu, se fokusira na najlošije performanse u filmovima prošle godine, objavila je svoje nominacije dan prije službenih nominacija za Oskara

Helen Mirren je nominirana za najgoru glavnu glumicu u filmu “Shazam! Fury of the Gods”, dok je Russell Crowe nominiran za najgoreg glavnog glumca u filmu “Papin egzorcist”. Mel Gibson i Michael Douglas su također nominirani u kategoriji najgore sporedne uloge za filmove “Confidential Informant” i “Ant-Man and the Wasp: Quantumania”.

Film “Expend4bles”, četvrti dio akcijske franšize Sylvester Stallonea, osvojio je najviše nominacija – čak sedam. “Exorcist: Believer” i “Winnie the Pooh: Blood and Honey: Blood and Honey” također su dobili po pet nominacija.

U kategoriji najgore glumice našle su se Selma Hayek za ulogu u filmu “Meg2: The Trench” i Jennifer Lopez za ulogu u filmu “The Mother”.

Podijeli
Exit mobile version