Dana, 07. marta .2024. godine, policijski službenici Policijske uprave I Zenica, uspješno su zaustavili otuđeno vozilo nakon potjere.

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Radakovo, vozač putničkog motornog vozila marke Toyota, registarskih oznaka J39-M-272, nije se zaustavio na zahtjev policije te je krenuo prema autoputu A-1.

Nakon potjere i uključivanja na autoput A1, vozilo je zaustavljeno u mjestu Bajrak, općina Kakanj, bez oštećenja ili ugrožavanja drugih učesnika u saobraćaju, prenosi Avaz.

Na licu mjesta su zatečena lica E.H. i A.K. iz Sarajeva, koji su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Teška krađa”. Vozilo Toyota je utvrđeno kao otuđeno dana 23. februara 2024. godine u Sarajevu, a vlasnik je identificiran kao F.K. iz istog grada.

Nakon uviđaja i obavještavanja nadležnih organa, osumnjičena lica su predata u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, gdje su zadržana do predaje policijskim službenicima Policijske uprave Centar, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo

Podijeli
Exit mobile version