U sali Općine Vareš održan je Info dan o zapošljavanju i samozapošljavanju.

Navedeni info dan je aktivnost koja se realizuje u okviru Javnog poziva za zapošljavanje i samozapošljavanje kroz projekat „Udruživanje snaga za radna mjesta i stabilnost – Podrška ugroženim osobama u BiH kroz javno/privatno/civilno partnerstvo“.

Prisutnima se u ime općine Vareš obratio Rusmir Berberović koji je prisutnima objasnio pojedinosti vezane za finansiranje ovog projekta te benefitima koje on donosi.

U ime LIR Civilnog društva prisutnima se obratila Biljana Zgonjanin je predsjednica Upravnog odbora i pravna zastupnica nevladine organizacije LIR civilno drustvo. 

Do danas je prijavljeno 18 aplikanata od čega: poljoprivredna djelatnost – devet, IT sektor – jedan, trgovina – tri, stolarski obrt – jedan, ugostiteljstvo – jedan, prijevoz – jedan, autoservis – jedan i pilana – jedan aplikant, istakao je Salih Memić iz privrednog sektora općine Vareš.

Nakon uvodnih riječi uslijedila je diskusija svih prisutnih.

Bitno je istaknuti da je ovaj info dan privukao pažnju i Varešana koji trenutno žive i rade u inostranstvu, ali su danas došli informisati se o svim pogodnostima raspisanog poziva.

Podijeli
Exit mobile version