Danas (20. april) je ekipa poletaraca i pčelica aktivno učestvovala na izviđačkom takmičenju pod nazivom “Sarajevsko proljeće”, koje je organizovao odred izviđača Pofalići – Novo Sarajevo. Ekipu pod nazivom “Dream team” činili su Emina, Danin, Adi i Lana, a okupljanje je bilo na Otvorenoj bini na Vilsonovom šetalištu kod Zemaljskog muzeja.

Vareška ekipa, zajedno sa drugim ekipama iz različitih odreda širom Bosne i Hercegovine, krenula je na stazu rješavajući mnoge zadatke koji su uključivali čvorologiju, putne znakove, šifrovana pisma, poligon spretnosti, test općeg i izviđačkog znanja i mnoge druge izazove. Vareški poletarci i pčelice su uspješno savladali svaki zadatak i, iako umorni, bili su sretni i puni utisaka zbog svog učešća u ovoj aktivnosti.

“Sljedeće subote vareške izviđače očekuje novo takmičenje u Mostaru sa novim zadacima, ali ekipa je već sada spremna za nove izazove i nadamo se da će pokazati istu spretnost, timski duh i entuzijazam kao danas na takmičenju “Sarajevsko proljeće” – poručili su iz OI Zvijezda Vareš.

Podijeli
Exit mobile version