Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić potvrdio da će na ovogodišnjem događaju Dani kulture i sporta “Visočko ljeto 2024” nastupiti Sidik Šabanović, mladi talentovani Visočanin koji je postigao veliki uspjeh u popularnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.

Sidik se plasirao u finale ovog prestižnog takmičenja, što je izazvalo veliko oduševljenje u zajednici, prenosi visoko.ba.

U saradnji sa organizacionim odborom Dana kulture i sporta, gradonačelnik je odlučio produžiti koncertna dešavanja za još jedan dan kako bi Sidik imao priliku da nastupi na velikoj sceni pred hiljadama ljudi. Koncert će se održati 26. jula i služiće kao zvanično zatvaranje manifestacije, najavljujući početak Dana trgovine.

Sidik se zahvalio na podršci koju je do sada dobio i pozvao sve svoje sugrađane da ga podrže glasajući za njega u finalnoj noći “Zvezde Granda”. Sa izuzetnim glasom i interpretacijama, Sidik je osvojio srca mnogih ljubitelja muzike i očekuje se da će se boriti za najviši plasman u finalu.

Gradonačelnik Ganić je izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da uključi ovaj sadržaj u program manifestacije i pozvao sve Visočane, kao i ostale gledaoce, da podrže Sidika u finalu takmičenja. Njegov uspjeh predstavlja veliku radost za zajednicu, a gradonačelnik je pozvao sve da zajedno podrže ovog talentovanog mladića u ostvarivanju svojih muzičkih snova.

Podijeli
Exit mobile version