Danas su premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija organizirali tradicionalni prijem u sjedištu institucija tog kantona za učenike generacija osnovnih i srednjih škola iz 12 općina i gradova ZDK.

Premijer i ministar obrazovanja su pohvalili i zahvalili roditeljima i nastavnicima ovih đaka te su uručili prigodne plakete, knjige i novčani iznos od po 500 KM za 63 učenika generacije osnovnih škola te 33 učenika srednjih škola tog kantona.

Nezir Pivić je istaknuo važnost nagrađivanja najboljih učenika kao priznanje njihovom znanju i budućnosti. Naglasio je da je znanje najveće bogatstvo te da je ova aktivnost važna kako bi se potaknula mladost da ostane u Bosni i Hercegovini i postane nositelj promjena u društvu.

Ministar Mušija je naglasio da je druženje s najboljim učenicima jedan od najljepših trenutaka u njihovom radu te da žele istaknuti važnost znanja, odgoja i budućnosti zemlje. Istaknuo je kako će ova djeca biti reformatori društva te da je važno ulagati u njih kako bi im se pružile prilike da doprinesu zajednici i ostaju u zemlji.

Ministar je također istaknuo da vlada i ministarstvo imaju namjeru istrajati na univerzalnim vrijednostima te podržati mlade ljude u njihovom rastu i razvoju, te ih potaknuti da ostanu u zemlji i služe društvu na najbolji mogući način. Mušija je naglasio da je pred njima puno posla, ali da imaju čvrstu namjeru da podrže mlade generacije i da se usmjere prema univerzalnim vrijednostima.

Podijeli
Exit mobile version