Evropsko prvenstvo u Njemačkoj nastavlja sa uzbuđenjima, a danas nas očekuju dvije ključne utakmice.

Prva utakmica, zakazana za 18:00 sati, donosi susret između Engleske i Švicarske. Ovo će biti 16. međusobni susret ove dvije reprezentacije, pri čemu je Engleska dominirala sa 11 pobjeda, dok je Švicarska ostvarila samo jednu pobjedu još davne 1981. godine.

Posljednji susret između ove dvije reprezentacije bio je 2022. godine, kada je Engleska slavila rezultatom 2:1. Možemo očekivati uzbudljivu utakmicu i vidjeti da li će Švicarska iznenaditi Englesku i plasirati se u polufinale ili će Engleska opravdati ulogu favorita i proći dalje.

Druga utakmica, koja počinje u 21:00 sat, donosi duel između Nizozemske i Turske. Ovo će biti njihov 13. međusobni susret, pri čemu je Holandija ostvarila šest pobjeda, Turska tri pobjede, dok je tri puta bilo izjednačeno.

Posljednji susret između ove dvije reprezentacije bio je 2021. godine, kada je Nizozemska slavila sa visokih 6:1. Obje reprezentacije će dati sve od sebe kako bi ostvarile pobjedu i plasirale se u polufinale. Ulog je veliki, ali i podrška sa tribina je neizostavna.

U sinoćnjim mečevima četvrtfinala Španija je nakon produžetaka savladala Njemačku, a Francuska je boljim izvođenjem jedanaesteraca savladala Portugal.

Podijeli
Exit mobile version