Na suđenju Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću Žižanu, optuženima za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, vještak Alija Kotarević iz Federalne uprave policije svjedočio je o svojim nalazima.

Kotarević je istakao da odjeća ubijenih policajaca nije bila pravilno upakovana, budući da je sve bilo zajedno umjesto odvojeno, kako je propisano. Međutim, vještak je dodao da to nije bila smetnja u ovom slučaju.

Na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kotarević je vršio vještačenje odjeće ubijenih policajaca, metlice brisača s policijskog vozila i pvc keder.

Prema njegovom nalazu, oštećenja na metlici brisača i kederu su nastala od udara metka ispaljenog iz vatrenog oružja, ali nije mogao utvrditi udaljenost pucanja. Odjeća ubijenih policajaca dostavljena je Kotareviću u papirnim vrećama.

Odjeća Šehovića nije bila upakovana po propisu, trebalo je biti sve odvojeno, a ovdje je bilo sve zajedno,” kazao je vještak, koji je dodao da to u ovom slučaju nije bila smetnja.

Vještak je također pružio informacije o drugom nalazu koji je obavio, a odnosio se na pokušaj krađe vozila Audi A6 i Golf 6. Kotarević je objasnio da su oba vozila otvorena na isti način, odnosno presjecanjem lima na prednjim vratima pomoću tvrdog predmeta.

Suđenje se nastavlja naredne sedmice.

Podijeli
Exit mobile version