Utakmica na Santiago Bernabeuu između Real Madrida i Almerije ostavila je dugotrajne posljedice. Ponovno je potaknuta rasprava o “privilegiranoj” poziciji Reala Madrida i optužbama koje su se protezale desetljećima. Ogorčeni navijači Atletica, još od 60-ih godina, pisali su pjesme koje su odjekivale protiv Reala.

Nakon kontroverznog suđenja i “prljave” pobjede Reala nad Almerijom u prošlom kolu LaLige, španski mediji su odjeknuli naslovima poput “Neviđena krađa, povijesna pljačka, epohalni skandal…”. Trener i igrači Almerije su bijesni i ne smiruju se ni nakon utakmice. Otvoreno su govorili o nevjerojatnoj pljački, a najavljene su i sankcije, prenosi gol.hr.

Trener Almerije, Gaizka Garitano, ljutito izjavljuje: “Nije mi prvi put da mi se ovo događa na Bernabeuu.” Veznjak, Gonzalo Melero otvoreno je rekao: “Danas su nas pokrali. Nema drugog načina da to kažem…”

Čak su i autori nekih madridskih medija bili posramljeni viđenim na Santiago Bernabeuu. Katalonski Sport spominje tekst u Asu, koji je inače naklonjen Realu, a napisao ga je bivši urednik i trenutni kolumnist Alfredo Relano. U svom tekstu Relano piše: “To poslijepodne na Bernabeuu dugo će se pamtiti. Bit će to najcrnja legenda o Realu u zadnjih 30 godina.” Ovo se odnosi na tri sporne odluke glavnog suca Hernandeza Maesa nakon konsultacija s VAR-om, a sve tri su otišle na stranu Reala. Real je pobijedio rezultatom 3:2, golom Danija Carvajala u devetoj minuti sudijske nadoknade.

Podijeli
Exit mobile version