Na današnji dan 2020. godine, svijet je šokiran viješću o tragičnoj helikopterskoj nesreći kod gradića Calabasas u Kaliforniji, u kojoj su poginuli Kobe Bryant, američki profesionalni košarkaš i legenda NBA lige, njegova 13-godišnja kćerka Gianna, pilot helikoptera i još šest putnika. Nesreća se dogodila zbog loše vidljivosti uslijed magle, kada se helikopter zabio u brdo.

Bryant je rođen je 23. augusta 1978. godine i bio je najmlađe dijete bivšeg košarkaša. NBA karijeru započeo je 1996. godine, kada su ga Charlotte Hornetsi izabrali kao 13. pik, ali je odmah trejdovan u Los Angeles Lakers-e za Vladu Divca. To je bila prilika da Bryant zaigra za tim za koji je oduvijek navijao.

Već u svojoj prvoj sezoni, Kobe je postavio nekoliko rekorda. Postao je najmlađi igrač koji je zaigrao u NBA utakmici, kao i najmlađi starter. Tokom sezone, sudjelovao je na takmičenju u zakucavanju, gdje je osvojio prvo mjesto i postao najmlađi pobjednik tog natjecanja.

Cijelu svoju 20-godišnju karijeru, Bryant je proveo kao član Los Angeles Lakers-a. Njegovo zlatno doba započelo je u sezoni 1999./2000. Kobe Bryant je ostao vjeran Lakersima tijekom cijele svoje karijere. Osvojio je pet NBA prvenstava s Lakersima, a dvije sezone zaredom (2005./06. i 2006./07.) bio je najbolji strijelac lige. Tijekom svoje karijere, Bryant je postigao iznimne rezultate, držeći treće mjesto po broju osvojenih poena u povijesti NBA lige. Također, postao je najbolji strijelac u historiji Lakersa.

Podijeli
Exit mobile version