U prostorijama Radničkog doma u utorak, 13. februara, održana je nezaboravna pokladna zabava koja je okupila sve generacije. Bilo je to mjesto gdje su se susreli mladi i stari, spremni da se zabave i provedu nevjerovatno veselo vrijeme.

Organizatori su se potrudili osigurati širok spektar aktivnosti za sve prisutne. Nađa Imamagić, talentovana vareška pjevačica, rasplesala je sve prisutne nastupom, baš kao i ‘tandem’ Rusmir Berberović i Mirza Imamagić.

Posebnu radost donijeli su i mladi iz Male škole, koje su vodili sestra Rahela Mihaljević i Toni Pešikan. Djeca su izvela predivan nastup koji je oduševio sve prisutne. Njihova energija i talent su bili zaista inspirativni.

Svi posjetitelji su se potrudili oko svojih kostima i maski, što je rezultiralo spektakularnim prizorom. Dvorana je bila ispunjena raznobojnim likovima, od princeza i superjunaka do klaunova i gusara. Organizatori JU Centar za kulturu i edukaciju Vareš, udruženje Moja prva nota i Mala škola su odlučili nagraditi najkreativnije kostime, pa su svi bili uzbudljivo iščekivali rezultate. Bilo je toliko fantastičnih kostima da je žiri imao težak zadatak odabrati najbolje i na kraju su svi dobili neku od nagrada za svoju masku i kostim.

Osim zabavnog programa, posjetitelji su imali priliku uživati u ukusnim krofnama. Atmosfera je bila preplavljena smijehom, radosti i plesom. Svi su se sjajno zabavljali, stvarajući nezaboravne trenutke i uspomene.

Posebno je bilo lijepo vidjeti kako različite generacije zajedno uživaju u ovom događaju. Stariji su se prisjećali svojih mladosti, plesali i veselili se uz mlade, dok su djeca s oduševljenjem promatrala sve što se događa oko njih. Ova pokladna zabava je zaista bila sjajan primjer kako zajedništvo i međugeneracijska interakcija mogu stvoriti magičnu atmosferu.

Zabava je organizovana pod pokroviteljstvom općine Vareš i predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine.

Podijeli
Exit mobile version