U 88. godini života preminuo je francuski glumac Alain Delon. Porodica je saopštila da je glumac mirno preminuo u svom domu.

Prije dvije godine, Delon je javno izrazio želju za eutanazijom. Zamolio je svog sina Anthonyja da organizuje cijeli proces i bude uz njega tokom tog teškog vremena.

“Naravno da podržavam eutanaziju. Živim u Švicarskoj, gdje je ona legalna. Smatram da je to najlogičnija i najprirodnija stvar. Svako ima pravo umrijeti bez boravka u bolnicama i primanja injekcija”, izjavio je Delon u jednom intervjuu za lokalnu televiziju, dodavši da je napisao i oporuku.

“Ostarjeti je bezveze! A mi tu ne možemo ništa. Lice se mijenja i gubiš vid. Ustaneš i, dovraga, zaboli te zglob“, govorio je slavni glumac.

Prema informacijama objavljenim u francuskom Le Parisienu, tokom medicinskih pregleda ranije ove godine, Delon je izrazio želju za smrću. Navodno je fizički i psihički oslabio te izgubio lucidnost u posljednjim godinama svog života.

Izvještaj ljekara je pokazao da je Delon iskusio značajno oštećenje razlučivanja te da je u julu 2023. potpuno izgubio svoju lucidnost. Ljekar je zaključio da je moral glumca bio nizak te da on više nije imao očekivanja od života.

Podijeli
Exit mobile version