U subotu, 17. augusta 2024. godine, u Radničkom domu u Varešu održano je svečano predstavljanje Zbornika za narodni život i običaje, Vareš 1897.-1911. autora Mije Žuljića Suljuzovića.

Na ovom događaju, Zbornik su predstavili renomirani književnik Željko Ivanković, te ugledni stručnjaci dr. sc. Alenka Bartulović i dr. sc. Mario Katić. Njihova predstavljanja i analize ovog vrijednog djela sigurno su obogatila kulturnu scenu Vareša i pružila uvid u bogatu tradiciju i običaje ovog područja zabilježene u Zborniku.

Projekt predstavljanja Zbornika za narodni život i običaje podržali su brojni partneri, među kojima su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Vareš, Centar za kulturu i edukaciju Vareš, Udruga građana Eko turist Vijaka, Hrvatski radio Bobovac Vareš, BZK Preporod Vareš, te MZ Pržići. Njihova podrška omogućila je realizaciju ovog značajnog kulturnog događaja i promociju baštine Vareša kroz ovaj vrijedan Zbornik.

Predstavljanje ovog Zbornika predstavlja važan korak u očuvanju i promociji kulturnog naslijeđa Vareša te je sigurno ostavilo trajan utisak na sve prisutne.

Podijeli
Exit mobile version